Welkom op de site van Ongekend Haags!

Ongekend Haags is een community voor & door Hagenaars met psychische bijzonderheden.

Onze missie is: Hagenaars met een psychiatrische achtergrond met elkaar verbinden om vanuit gezamenlijke kracht op gelijkwaardige en eigen wijze mee te kunnen doen in de samenleving.

Wij creëren een sociaal netwerk op internet om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren. Als redactie willen wij laten zien laten zien wat ons en jullie bezig houdt. En hoe we op eigen wijze mee kunnen doen in Den Haag.

Hoe doe jij mee? Wat zou jij willen ondernemen? Wat wil jij aan de orde stellen of delen?
Dat willen wij heel graag van jou horen! Praat mee en laat weten wat jij mooi, spannend en belangrijk vindt!

Check regelmatig onze site en volg ons op Facebook!

Ongekend Haags wordt mogelijk gemaakt door:  Maatschappelijk Steunsysteem Den Haag, ZigZ8 interactieve communicatie.en Dela Goededoelenfonds.
MSS logodela goededoelenfonds

 

De redactie van Ongekend Haags, gefotografeerd door Peter Dullaart:

André


Filmen is echt mijn ding. Filmen is de uitlaatklep voor mijn impressies en depressies.
Psychische bijzonderheden zijn onzichtbaar en vaak zelfs onvoorstelbaar voor anderen. Daarom wil ik die bijzonderheden vanuit mijn eigen zienswijze en met respect in beeld brengen.

Wat ik wil laten zien: je bent niet alleen. We kunnen elkaar vinden op www.ongekendhaags.nl
Ik hoop dat hier vriendschappen ontstaan tussen mensen die ‘gelijk gestemd’ zijn. Daarnaast hoop ik op wat meer maatschappelijke acceptatie van ‘anders’ zijn.

Ik zeg: laat je horen, zien, schrijven, filmen, fotograferen, schilderen en vooral waarderen, omdat je psychisch bijzonder bent.

 

 

Annebeth

Je kunt weer meedoen, op wat voor manier dan ook! Daar geloof ik heilig in.

Ik houd van schrijven. Over actuele dingen, het nieuws, omdat het belangrijk is. Ik wil dat we met Ongekend Haags een zo groot mogelijke doelgroep bereiken.

En ik zoek leuke tips, zodat mensen weer in beweging komen.

Mijn boodschap? Ook al heb je een psychische beperking en misschien een klein budget, er is van alles mogelijk!

 

Edwin

Mensen met psychische aandoeningen zijn meer dan alleen ‘eng’ of ‘zielig’.

ik wil graag laten zien dat deze mensen ook hun passies en interesses hebben en zelf al vaak met heel interessante dingen bezig zijn.

Mijn boodschap: Laat je niet inkisten door instituties maar probeer de regie over je eigen leven terug te claimen.

Ik schrijf graag. Al jaren schrijf ik voor diverse blogs. Mooi beeld vind ik hierbij ook belangrijk. Ik schrijf graag over kunst en literatuur.

Voor Ongekend Haags wil ik een reeks columns schrijven over hoe je met humor kunt omgaan met psychische problemen en de GGZ.

 

 

Saïd

Ik vind het prettig om uit eigen ervaring te schrijven. Ik schrijf over hardlopen, omdat het me fitter, actiever en positiever heeft gemaakt.

Over mijn herstel, in de hoop dat mensen er iets in herkennen en wie weet zet het ze op een juist spoor.

En over mijn culturele achtergrond, omdat ik nu eenmaal op een ander deel van de wereld geboren ben, waar vaak anders wordt omgegaan met mensen met psychische bijzonderheden.

Ik wil met Ongekend Haags bereiken dat we een plek hebben vol waardevolle informatie, waar we over verschillende onderwerpen kunnen discussiëren.

Mijn overtuiging is, kort door de bocht:  ‘Hoe erg het ook allemaal is (geweest), het is niet alleen maar kommer en kwel.’

 

Sjenell

Ik wil dingen in beeld brengen waar mensen  blij van worden. Door middel van interviews, al of niet met beeld. Want ik wil me richten op al het moois in het leven, na regen komt zonneschijn!
Door:Redaktie Ongekendhaags.nl

 

 

 

 

 

 

René

Door me in te zetten voor Ongekend Haags krijg ik weer het idee ergens bewust aan mee te doen. Herstellen begint bij jezelf maar een duwtje in de rug kunnen we allemaal op zijn tijd gebruiken. Voor mij is dat duwtje begonnen bij Ongekend Haags.

Bezig zijn op het gebied van webdesign en webcontent is mijn passie, waarbij ik hoop dat het een steentje kan bijdragen aan een ieder die nu en in de toekomst de site bezoekt.

Door mijn activiteiten krijg ik weer vat op de toekomst, naar een plek die ik lang genoeg vermeden heb. Een plek die iedereen nodig heeft en zeker ook verdient, een toekomst van herstel en geluk.

Samen met Ongekend Haags, wat binnenkort in een geheel nieuw jasje gegoten wordt, heb ik mijn nieuwe jasje al vast uitgekozen en beweeg ik samen met Ongekend Haags richting een nieuwe episode in mijn leven.